Прокуратурата с последна информация от Елин Пелин

Четири станаха жертвите на взривовете в скаладовете за фойерверки

Актуални новини
15:50 - 28 Юли 2024
2258
Прокуратурата с последна информация от Елин Пелин

Едва днес успяхме да приближим до основната част на складовото помещение на фирмата, за да започнем оглед. Бяха открити две тела – и  двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж, според съдебния медик. Едното тяло беше намерено затиснато под бетонов елемент. И двете тела бяха до сервизното помещение на фирмата. За другото тяло ще може да дадем отговор след съдебно-медицинската експертиза. Това заяви прокурор Наталия Николова във връзка с взривовете и жертвите в Елин Пелин.

Телата са откарани за аутопсия и медицинска експертиза, която ще е готова вероятно в понеделник, ще бъде проведена и идентификация с ДНК анализ, каза още тя.

„Работим по всички възможни версии – от човешка небрежност, повреда на някое от изделията, техническа неизправност и случайно деяние. Ще проверим и версията за умишлено причинено деяние”, заяви Николова.

До момента по случая са разпитани 8 свидетели - сред тях охранителят на склада, както и свидетелят, който е избягал. Вътрешният министър обаче уточни, че момчето първо е подало сигнал на 112.

"Момчето е подало сигнал, вече е проверено. Той наистина е късметлия, присъствал е 20 минути на това, което се случва вътре и през този период съумява да се обади на 112, където колегите му казват, че знаят за случая и са изпратили екипи. Аз лично разговарях с момчето, когато го докарахме при нас, изключително интелигентно, според мен също компетентно в сферата".

Николова допълни, че огледа на местопроизшествието ще продължи.

Взривовете продължават, на моменти са интензивни, на моменти стихват, по-глухи са, значи вероятно са в затворено помещение, каза Калин Стоянов.

Той успокои, че няма завишение на стойностите за чистота на въздуха.

Стоянов каза още, че складът няма да гръмне, тъй като е обезопасен. Той посочи, че работата ще продължи взависимост от това кога ще спрат гърмежите.