Прокуратурата се сети: На пияната Белослава няма да й се размине, отива на съд

Повдигнаха обвинение на певицата и отнеха книжката й, може да отнесе от 1 до 3 години затвор

Шоу
22:00 - 16 Август 2023
10649
Прокуратурата се сети: На пияната Белослава няма да й се размине, отива на съд

Софийската районна прокуратура в крайна сметка е повдигнала обвинение срещу певицата Белослава Йонова за шофиране след употреба на алкохол. Най-вероятно прокурорите са решили да си свършат работата заради силния обществен натиск и медийните публикации, допускат източници на Lupa.bg от правосъдните среди.

Припомняме, че 49-годишната изпълнителка бе арестувана за 24 часа по Закона за МВР, след като на 11 юли около 3.30 часа е била спряна на столичния бул. "Александър Пушкин", а пробата с дрегер е отчела 1,25 промила алкохол в издишания въздух. До проверката се стигнало, след като униформените забелязали Белослава да излиза от денонощен магазин. След като се качила на колата и потеглила, патрулът я спрял.

По-късно стана ясно, че преди да бъде задържана, певицата е празнувала рождения си ден. Белослава категорично отказала да даде кръвна проба, а в някои медии се появиха информации, че дрегерът не е бил калиброван. Те обаче се оказаха невярни - дрегерът, използван от полицаите от Шесто РПУ, е преминал технически преглед съгласно метрологичните изисквания. 

На певицата не е наложена мярка за неотклонение, тъй като тя няма други нарушения или криминални прояви и няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

За нарушението, извършено от Йонова, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 3 години и с глоба от 200 до 1000 лева. Най-вероятно обаче, предвид факта, че няма други провинения, ще получи условна присъда. Свидетелството й за правоуправление също ще бъде отнето за определен срок, но не се уточнява какъв.