Прокуратурата в Кърджали проверява рухналия сватбен салон

Новини
14:20 - 06 Август 2024
798
Прокуратурата в Кърджали проверява рухналия сватбен салон

Районната прокуратура в Кърджали започва проверка на проектирането и строителството на рухналия сватбен салон в Кърджали.

Престои назначаването на съдебно-технически експертизи. Това съобщи говорителят на районна прокуратура Петя Чотрова, пише БГНЕС.

Днес ще бъдат направени повторни огледи на сградата, ще бъдат разпитани множество свидетели и длъжностни лица.

„Към момента няма повдигнати обвинения. Дружеството, което стопанисва обекта, е със седалище в София“, каза още Чотрова.

Районната прокуратура в града наблюдава съдебното производство по случая. То е срещу три лица, имащи отношение към случая, и е за некачествено изпълнение на служебните задължения.

Предвиденото наказание в закона е лишаване от свобода до 2 години или пробация. Не е изключено на по-късен етап съставът на досъдебното производство да бъде променен, като това зависи от експертизите на вещите лица.

Инцидентът стана вчера вечерта по време на сватба. Пострадали са 20 души, които потърсили помощ в кърджалийската болница. Двама са със средни телесни повреди – мъж е със счупване на дланта, а жена е със счупен глезен. Трима са настанени в здравното заведение за наблюдение - две деца на 10 и 14 години, и жена на 80 години.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама мъже на 52 г. и 57 г. и жена на 46 г.