Прокуратурата в Пловдив чака официален сигнал от Дара Екимова , за да иска лечение на жената, която я заплашва

През април прекарала месец в Центъра за психично здраве, след това държавното обвинение не е било сезирано за нейни противообществени прояви

Топ
21:47 - 19 Август 2024
3125
Прокуратурата в Пловдив чака официален сигнал от Дара Екимова, за да иска лечение на жената, която я заплашва

В Районната прокуратура в Пловдив очакват да бъдат сезирани официално от певицата Дара Екимова, преди да преценят дали да поискат от съда принудително лечение на пловдивчанката Гергана Неделчева, която я заплашва.

Държавното обвинение следи медийните публикации и е запознато с тревогите на младата изпълнителка, прокурорите знаят, че в случая ще бъде подаден сигнал, и изчакват да го получат. 

По принцип те биха могли да се самосезират и по медийни публикации, но тъй като продуцентката Станислава Армутлиева съобщи, че ще пуснат жалба, чакат официалния сигнал.

Юристите ни анализираха всички материали по делата срещу въпросната жена и в момента подготвяме комплекс от действия, както по отношение на образуваното вече досъдебно наказателно производство по описа на Районната прокуратура в Хасково, така и по отношение на новите закани от петък насам. Ще подпомогнем по всякакъв начин всички правоохранителни и правораздавателни органи, така че без забавяне да се приложат предвидените в Наказателния кодекс принудителни мерки, коментира управителката на “Вирджиния рекърдс”.

В петък именно Армутлиева съобщи във фейсбук профила си, че 22-годишната Дара Екимова е жертва на кибертормоз.

Ще те намеря на участие и ще бъдеш с пръснат мозък, Кеф ще ми е да ти пръсна черепа и Ще гниеш под земята са част от заканите, придружени с цинизми и всевъзможни обиди, които певицата е получила онлайн от непознатата за нея жена. Освен Екимова тя е заплашвала инфлуенсърката Ясмин Кирилова, както и друга неизвестна жена. В интернет има и подписка за лечението на пловдивчанката, в която са се включили хиляди хора.