Прокуратурата в Пловдив разпореди проверки в социални домове

Новини
15:08 - 21 Януари 2020
1312
Прокуратурата в Пловдив разпореди проверки в социални домове

Районната прокуратура в Пловдив разпореди всеобхватна проверка по надзора за законност в социални домове на територията на 13 общини в Пловдивска област, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Днес районният прокурор Чавдар Грошев е възложил на ОД на МВР и на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив съвместно да извършат проверка на домове за настаняване на възрастни и деца с физически и умствени увреждания и заболявания в общините Пловдив, Първомай, Родопи, Марица, Хисаря, Съединение, Стамболийски, Раковски, Перущица, Куклен, Кричим, Калояново и Брезово. Указано е след приключването й да бъде предоставена обобщена справка за всеки един от социалните домове, като при установяване на данни за престъпление от общ характер прокуратурата ще вземе отношение.
Поводът за проверката е постъпил доклад на наблюдаващия прокурор по образуваната на 20 януари 2020 г. преписка за упражняване на принуда спрямо болни в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни с деменция в Пловдив.
Срокът на проверката е едномесечен, се уточнява в съобщението.