Прокуратурата влезе в болница “Уни Хоспитал“ заради издъхналата родилка

Разследването е за причиняване на смърт поради немарливост

Общество
13:58 - 04 Декември 2019
2294
Прокуратурата влезе в болница “Уни Хоспитал“ заради издъхналата родилка

Пазарджишката окръжна прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 17-годишната Мария Димитрова от Панагюрище, която почина след раждане в болница “Уни Хоспитал“ в средногорския град.

Разследването е за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на задължения. Назначена е и комплексна експертиза от 3-ма специалисти, които трябва да се произнесат за това какво е довело до смъртта на 17-годишната Мария Димитрова.
 
От прокуратурата се надяват експертизата да е готова до две седмици. Едва след това тялото на починалата ще бъде освободено и ще може да бъде погребано от родителите й. Управителят на болницата д-р Красимира Чачова обясни, че е назначила вътрешна проверка в лечебното заведение, която да установи какво се е случило.
 
17-годишната Мария е родила след спешно секцио момченце. Когато е трябвало да започне рехабилитацията, 24 часа след раждането, болната се е влошила. Оплакала се е, че не може да диша.
 
Преместена е в реанимация, направени са всички необходими изследвания. Всичко се развива много бързо, в рамките на няколко часа, след множество консултации. Това е второ секцио за Мария, първото си дете е родила на 15 години. Новороденото е здраво и в момента е в неонатологичния сектор на болницата.