Прокуратурата задържа турчин за убийството на бебе

Крими
14:12 - 14 Октомври 2021
1461
Прокуратурата задържа турчин за убийството на бебе

Ямболската окръжна прокуратура задържа 60-годишен турски гражданин, водач на камион ДАФ с прицеп, който на 13 октомври е причинил тежка катастрофа край град Елхово , при която загина бебе и тежко ранени са жена, малко дете и водача на лек автомобил мерцедес с чужда регистрация.

Срещу  Джемил Кабебчъ е повдигнато обвинение по член 343 ал.4 от НК за движение с несъобразена скорост и навлизане в лентата за насрещно движение, при което е ударил челно лека кола „Мерцедес“, управлявана от 44-годишния Мехмет М.

При удара водачът е със средни наранявания, с опасност за живота в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ са настанени съпругата му  Георгиана Стефан на 38 години и синът им Давид на 2 години и половина.

Загинала е родената преди 6 месеца дъщеря Салиха.Товарният автомобил се е движел в посока към ГКПП Лесово, а леката кола малко преди навлязла на територията на България.

От болницата в Сливен уточняват, че са направени животоспасяващи операции на майката и малкото момченце, в четвъртък състоянието им било стабилно, но опасността за живота им оставала.