Прокуратурата започна разпитите за фаталния инцидент край „Граф Игнатиево”

Утре на летище „Долна Митрополия” ще бъде разпитан инженерният състав, който е извършил техническия преглед на самолет L-39

Топ
19:49 - 16 Септември 2024
1293
Прокуратурата започна разпитите за фаталния инцидент край „Граф Игнатиево”

Военната прокуратура сне първите показания след авиоинцидента край „Граф Игнатиево”, при който загинаха двама пилоти. Следовател от Военната прокуратура в Пловдив, която води разследването, тази сутрин е влязъл в базата и е започнал разпити на всички длъжностни лица, свързани с катастрофата. Първи показания са дали ръководителите на фаталния полет, съобщава Нова тв.

Във вторник на летище „Долна Митрополия” ще бъде разпитан инженерният състав, който е извършил техническия преглед на самолета L-39 преди машината да излети. На летище „Граф Игнатиево” преглед на самолета не е правен.

„Черната кутия” е запазена и вероятно ще може да бъде разчетена в авиобазата в Долна Митрополия. Това може да се случи до два-три дни. Тя ще даде подробна информация какво точно се е случило на борда.

Три са версиите, по които работи прокуратурата - пилотска грешка, техническа неизправност на самолета или неправилно зададена команда от ръководителя на полетите.