Прокурор оспорва прекратяването на делото срещу Алек Болдуин

Новини
09:42 - 05 Септември 2024
947
Прокурор оспорва прекратяването на делото срещу Алек Болдуин

Прокурор от САЩ поиска от съда да отмени погрешния процес срещу актьора Алек Болдуин за непредумишлено убийство, като оспорва всякакви процедурни нарушения по делото.

Това действие шокира Холивуд, предаде АФП.

Процесът за случайната смърт на операторката Халина Хътчинс по време на снимките на филма „Ръжда“ беше отменен през юли, след като съдията разкритикува прокуратурата, че не е предоставила на защитата никакви куршуми, свързани със случая.

В съдебна молба Кари Мориси, прокурор за Ню Мексико, оспорва това решение, като твърди, че ако някои предмети не са били представени, то това е било само поради липсата им на значение за делото, според нея.

„Не е имало прикриване, защото не е имало какво да се прикрива“, заяви тя и поиска „съдът да преразгледа прекратяването на делото“.

По време на стрелбата 66-годишната американска звезда е размахвала пистолет, който е трябвало да съдържа само халосни патрони, но който е изстрелял съвсем истински снаряд. При изстрела е убита Халина Хътчинс и е ранен режисьорът Джоел Соуза.

Белязано от многобройни слабости и обрати, разследването така и не установява как бойни патрони, които са абсолютно забранени на снимачната площадка, са се озовали на снимачната площадка на „Ръжда“.

Адвокатите на Алек Болдуин обвиниха полицията, че е „погребала“ доказателства, които биха могли да обяснят трагедията, визирайки партида патрони, предадени на шерифа.

Тези куршуми обаче никога не са били предадени на защитата, която не е могла да ги изследва.

Според прокуратурата тези куршуми не съвпадат с куршума, отнел живота на Хътчинс. „Това е червена следа“, заяви тогава прокурорът Кари Мориси. „Тя няма никаква доказателствена стойност.

След обявяването на погрешния съдебен процес Алек Болдуин веднага избухна в сълзи в прегръдките на съпругата си Хилария. |