Прокурор подпука примитивите Чеченеца и сие

Общество
15:45 - 05 Април 2023
4270
Прокурор подпука примитивите Чеченеца и сие

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира за унизителното видео, което показва как примитивите Емили Тротинетката, Тошо Куката и Чеченецът се гаврят с момче със специални образователни потребности в мол "Пловдив". Долнопробната "шега" е публикувана във фейсбук профила на скандалната транслесбийка Емили. От клипчето се вижда как Емили води на повод момче, което лази и лае, провикват му „дай лапа” и  „дръж”, след което хвърлят празна чаша, която момчето да догони и да им я донесе – точно като куче.

Образувано е  досъдебно производство за извършени хулигански действия прямо момче със специални образователни потребности, съобщават от прокуратурата.  Според излъчения материал това се е случило на публично място в търговски обект в Пловдив, а кадрите са били разпространени в социалните мрежи.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се причините за извършване на деянието.

Срокът за приключване на разследването е двумесечен. 

След като видеото набра голяма популярност в мрежите, стана ясно, че момчето от въпросния клип е със специални образователни потребности.

Фейсбук потребителят Милен Готи, който също е разпространил клипчето написа, че с него се е свързала жена, която е бивша учителка на момчето, което е влязло в ролята на куче.

„Всъщност става въпрос за гавра с момче със специални потребности. Това в днешно време забавлява както тях, така и вас, че и вашите деца!”, пише мъжът в социалните мрежи.