Прокурорският син остава в килия

Общество
12:17 - 23 Юни 2022
2593
Прокурорският син остава в килия

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов остава в съда. От прокуратурата обявиха, че има редица новоразпитани свидетели по делото срещу Васил Михайлов, син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, а искането беше уважено от страна на съда и доказателствата бяха приобщени към процедурата.

От защитата поискаха по-лека мярка от текущата - задържане под стража. Юристите бяха категорични, че медийната истерия по случая преекспонира делото. Юристите бяха категорични, че липсата на съдебно-медицинска експертиза доказва, че не може да се говори за причиняване на средна телесна повреда при единия от скандалите, в които е бил замесен глезльото на прокурор Бисер Михайлов.

Адвокатите на Михайлов заявиха, че няма опасност техният клиент да се укрие. Според държавното обвинение от страна на Васил Михайлов са извършени три престъпления, като последното е завършило със средна телесна повреда за Румен Андонов и счупена челюст.

От там допълниха, че новите показания по делото напълно доказват участието на обвиняемия в хулиганските действия. От прокуратурата подчертаха, че не се опасяват от укриване на Васил Михайлов, а от извършване на ново престъпление от негова страна. Самият обвиняем също поиска по-лека мярка. В крайна сметка съдът остави в ареста Васил Михайлов.