Прокурорският син от Перник е пребивал и приятелката си

Васил Михайлов е заплашвал със смърт 4 пъти Боряна, заканвал се е и на работното й място

Общество
16:59 - 13 Септември 2023 (обновена)
4198
Прокурорският син от Перник е пребивал и приятелката си

Прокурорският син Васил Михайлов е с обвинение за 4 закани за убийство и нанесен побой над приятелката си, съобщиха от софийската районна прокуратура на брифинг.

Побоят е нанесен през октомври миналата година. А през юли тази година, след като беше пуснат под домашен арест, Михайлов е отишъл до работното място на приятелката си и ѝ е отправил жест, че ще я застреля от лек автомобил.

Прокуратурата ще поиска задържане под стража за Михайлов.

Екипи на СДВР днес влязоха в къщата, където Михайлов е под домашен арест. Пред Би Ти Ви днес Васил Михайлов отрече обвиненията.

"Не съм се заканвал. Аз на приятелката ми съм правил само хубави неща. И към хубавите момичета съм правил само хубави неща", заяви той, след като в дома му беше извършен обиск по разследване за заплаха срещу жена.

„Имам рана на лицето, защото тренирам. Ще се връщам в спорта. Играя спаринг всеки ден“, каза Михайлов.

На въпрос защо има полиция в дома му, той заяви, че това не е полиция, а са приятели.

"Става въпрос за 4 деяния. Като по свидетелските показания е установено, че заканите са отправени по различен начин - лично, по телефона като дори има случай, когато едно от телефонните обаждания е отправено, докато е бил с мярка задържане под стража. Има данни, че е упражнявал и физическо насилие спрямо нея", коментира Георги Иванов, наблюдаващ прокурор в СРП.

В периода от 28.10.2022 г. до 21.07.2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния обвиняемият се е заканил с убийство на Боряна Рангелова.

На 28.10.2022 г. около 04,00 часа в апартамент в Перник, Васил Михайлов се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново й казал, че ще я убие. На 21.07.2023 г. около 17,30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Боряна Рангелова.