Прокурорският син от Перник нагъл: Не знаех, че не мога да отида до отсрещния тротоар

Васил Михайлов отговаря пред съда за осем престъпления

Общество
13:12 - 28 Февруари 2023
2281
Прокурорският син от Перник нагъл: Не знаех, че не мога да отида до отсрещния тротоар

Прокурорският син Васил Михайлов заяви по време на разпоредителното заседание, че не е нарушил наложения му преди месеци домашен арест. Просто не знаел, че не може да отиде до отсрещния тротоар, преди мярката да влезе в сила. 

Срещу Васил Михайлов има осем обвинения, сред които две за хулигански прояви, три за нанасяне на средни телесни повреди, две за леки телесни повреди и едно за закана за убийство. Преди дни от прокуратурата обявиха, че Михайлов ще отговаря и за закана за убийство срещу надзирател от Централния софийски затвор. Той е преместен в Бобов дол, защото рисувал нацистки символи в килията си и влизал в конфликти с други лишени от свобода.

Адвокатът на обвиняемия Велин Велинов настоя мярката на клиента му да бъде изменена в по-лека, тъй като ставало въпрос за млад мъж, който живеел в “здрава семейна среда”. 

Велинов настоя и делото да бъде върнато на Софийската районна прокуратура за отстраняване на пропуски в досъдебната фаза. От обвинението обаче са категорични, че няма допуснати грешки, а мярката за неотклонение “задържане под стража” е необходима, тъй като вече съдът е определил, че Михайлов е нарушавал принудата.