Пролетен детокс за кожата

Пъпки, омазняване, сухота и възпаление – всичко това ще изчезне постепенно

Стил
18:24 - 31 Март 2022
3585
Пролетен детокс за кожата

Пролетен детокс – онова, от което всеки се нуждае в момента. Токсините, натрупани в тялото през последните няколко месеца трябва да се изхвърлят от организма. И когато това стане, първо ще си проличи по кожата. Пъпки, омазняване, сухота и възпаление – всичко това ще изчезне постепенно, стига да знаете какво и как да направите.С подходящия пролетен детокс, вие ще помогнете на черния си дроб да работи по-добре, ще подобрите своето храносмилане, но не на последно място, ще имате по-хубава и чиста кожа.

Пролетен детокс за кожата – какви са ползите?

Ако се храните изключително нездравословно, прекалявате с цигарите и алкохола, а и не се наспивате, то със сигурност имате нужда от пролетен детокс. С него ще се справите и с проблемната кожа, която може да се дължи на мазните закуски, повече млечни продукти и някои други храни, подхранващи акнето и черните точки.

Пролетният детокс не означава само гладуване и пиене на определени сокове. Има най-различни, в зависимост от основната ви цел. Трябват ви поне седем дни, за да прочистите тялото си и усетите разликата, пише tialoto.bg.

Освен за кожата, детоксикацията на организма помага за:

Изчистване на кръвния поток от токсини

Премахвайки определени храни от своето меню, тялото се подготвя за сезонните промени и изчиства токсините. Ако сте имали период на боледуване, особено от коронавирус, то не ви е било до диети и пречистване. В случай, че вече сте добре, сега е моментът да го направите и да получите полезни витамини и минерали от плодове и зеленчуци – под формата на сокове. Те насърчават и прочистването на кръвния поток.

Докато черният дроб изхвърля замърсяванията, те ще се „лепят“ по кожата. Изчисти ли се, значи сте си свършили отлично работата.

Настройване на тялото за новия сезон

Всички сме отпуснати в края на зимата. През последните студени дни нямаме достатъчно движение и вече жадуваме за слънце и разходки на открито. А с тях идва и време за пролетен детокс. В комбинация с повече движение и по-здравословна храна, вие ще възвърнете загубения баланс и ще се настроите постепенно за по-дългите дни и лятното часово време.

Пролетен детокс за кожата – с натурални продукти

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и има ключова роля в детокса. Освен чрез специален хранителен режим, трябва да промените и рутинната грижа за нея.

Почистването на лицето и шията е задължително поне два пъти за деня – сутрин и вечер. За целта може да ползвате натурални средства като глинени маски. Те съдържат съставки, които елиминират токсините, премахват петната и придават блясък.

Натурален сапун с активен въглен е другото нещо, с което да започнете своя пролетен детокс.

Следващото нещо, на което да заложите, е качественото ексфолиране. Все пак, по-голяма част от кожата ви е била покрита и е станала твърде суха. Трябва да премахнете мъртвите клетки по лицето и други части от тялото и да повишите ревитализацията. За целта може да пробвате бентонитова глина, която се продава във всяка аптека. Смесете няколко чаени лъжички от нея с малко филтрирана вода. Ще получите гъста каша, която нанасяте и изчаквате да изсъхне. Тя ще премахне токсините от клетките, ще ви помогне за ексфолирането и ще намали черните точки и пъпките.

Включете в своя пролетен детокс и памучните тампони и кърпи за почистване на грим/измиване на лице.

Накрая, направете си гореща вана със соли за детоксикация. Те ще изтеглят по-лесно замърсяванията от тялото.

Пролетен детокс за кожата – какво да похапвате и пиете?

Освен натуралните продукти, променете задължително храненето си. Трябва да приемате повече фибри, за да помогнете на храносмилателната си система за детокса.

Зеленолистни зеленчуци, авокадо, кафяв ориз, зеле, грозде, брюкселско зеле и броколи, трябва да присъстват във вашето меню. Ленено семе, чиа, люспи от псилиум, леща, боб, ябълки и круша, са другите неща, които да консумирате, за да си набавите фибри – полезни за червата. Приготвянето на чай от лимон и джинджифил, както и други детоксикиращи напитки, също е препоръчително. Дори когато спортувате, вместо само вода, си носете шише, в което има и лимонов сок и щипка хималайска сол.

Мента, куркума, глухарче, репей – билки и растения, които подпомагат детоксикацията и може да ги пиете под формата на отвари/чай, овкусени с малко мед.

Потенето – изключително важно за вашия пролетен детокс

Ако не се движите, няма и да се потите. А чрез потта тялото изхвърля токсините навън. Ако усетите, че имате неприятна миризма под мишниците, то незабавно започнете детоксикация. Дори и да не обичате да ходите във фитнеса, тичайте навън или изкачвайте стълбите в блока. Правете повече физическа активност, за да се потите.