Пролетно: Ягода и течен шоколад в косата

Стил
16:09 - 12 Април 2021
8955
Пролетно: Ягода и течен шоколад в косата

През новия сезон може да освежите основния нюанс на косата си и да вдъхнете живот на прическата си.Кои са актуалните тенденции? 

Розова целувка за блондинки

Една от най-горещите тенденции за сезона е бледо розовият цвят на косата. Препоръчва се за блондинки. Трудното тук е фризьорът/ колористът да не направи цвета прекалено бонбонен. Крайният резултат е леко розово, под което личи, че косата е била руса. Хубавото на този цвят е, че ако не ви харесва, лесно можете да го потъмните.

Ягодова блондинка

Ягодовото русо е друг любим цвят за блондинки през пролет/лято 2021. Малко необичано, загадъчно и дори леко магично, ягодовото русо изглежда естествено, ако е добре направено.

Има доста разновидности - някои розовеят, други - червенеят, а при трети русото е най-интензивно.

Кестенява коса с бронзови акценти

Този цвят на косата е за жени със светло или тъмно кестенява коса. При него в косата се прави балеаж с бронзово-медни тонове. Те внасят топлина в прическата и правят косата още по-красива, особено на естествена светлина. 

Класическа брюнетка

Класическото мастилено черно е от цветовете, които почти всеки сезон са актуални при косите. Така е и този сезон. Но не бива да забравяте, че черният цвят може да ви състари и да направи кожата по-бледа. 

Черният цвят за коса подхожда идеално на жени с къса или средно дълга коса. Не се препоръчва за дълги коси.

Естествена червенокоска

Само 1-2% от населението на планетата има естествено червена коса. Затова пък тенденцията, косата да се доближава до този нюанс с помощта на боя за коса, е много актуална и през пролет/лято 2021.

Бъдете внимателни, обаче, защото оранжево-червените тонове не подхождат на всеки тип кожа. Желателно е поне малко да се доближавате до естествена червенокоска - светла кожа и сини/ зелени очи. Имайте предвид, че за да изглежда перфектно, този цвят изисква ежемесечно освежаване.

Коса като течен шоколад

През последната година виждаме завръщане към естественото по отношение на всички модни тенденции. Косата не е изключение.

Дълбоките кестеняво-шоколдови нюанси са много модерни. Без кичури, без изсветляване и балеж. Този цвят коса се поддържа по-лесно в сравнение с останалите.

Необичайни цветове за експериментатори

Необичайните цветове винаги присъстват по един или друг начин в модните тенденции. За пролет/лято 2021 виждаме коси в жълто, зелено, светло синьо и оранжево сред топ трендовете. Може косата да е изцяло боядисана така  или да изберете да си направите само кичури. Бихте ли опитали?