Пролетта сбъдва желания

В Деня на равноденствието забравете злобата и завистта

Мистика
13:43 - 20 Март 2019
4432
Пролетта сбъдва желания

Пролетното равноденствие е специален празник с вековни традиции. Датата за него през 2019 г. е 20 март. По цял свят денят на пролетното равноденствие е символ на настъпването на топлината и края на зимния студ. На този ден Слънцето преминава екватора от южното полукълбо на север, правейки дневната светлина абсолютно равна на нощта. Започва пролетта и това е началото на 6-те месеца, в които Слънцето ще грее повече в Северното полукълбо – до деня на есенното равноденствие на 23 септември.

Точно в 23,58 минути на 20 март настъпва астрономическата пролет, което е и часът на пролетното равноденствие. Няколко часа по-късно – в 3,43 ч. на 21 март българско време ще се наблюдава Супер Луна – последната за тази година. Подобно съвпадение на пролетно равноденствие и Супер Луна се случва за последен път през 2000 г. и ще стане отново през 2030 г. Затова нощта и денят 21 март са смятани за най-силните енергийни часове на 2019-та, когато светлите и добри мисли и желания започват да се сбъдват. В същото време всеки яд, всяка злоба, всяка лоша, завистлива и отрицателна мисъл и дело се преумножават и бележат следващата една година до новото пролетно равноденствие. Астролози дори наричат пролетното равноденствие на 2019-та година истинският Великден заради тоталното настъпване на светлината. Което се подкрепя и от най-нови изследвания за живота на Исус Христос. Тези изследвания сочат, че именно през пролетта Той е роден. Както и през пролетта е разпнат.

Според вярванията по света ако в деня на пролетното равноденствие слънцето грее, пролетта ще е топла и няма да има замръзване на почва и растения през следващия месец. Добре е да се прекара повече време със семейството или с най-близките приятели. На този празник не трябва да има караници, а споделеното в сърцето и със Слънцето желание непременно ще се сбъдне, ако е добро и пълно с обич. Мислете само за приятни неща, така че цялата следваща година да мине без притеснения и тревоги.

По време на пролетното равноденствие Слънцето и Земята са в абсолютен баланс и хармония. Слънцето е в средата между северното и южното полукълбо. Това създава Свещен кръст, който балансира всички енергии и води до пълна хармония на целия живот. Точката на равноденствие е мощен момент за реализиране на желания, силен ден за трансформация на мисли и думи. Затова от незапомнени време на този ден са извършвани ритуали за привличане на благоденствие. В днешно време е препоръчителен ритуал за почистване – нека светне домът, като от него се изхвърлят стари и ненужни неща. Когато махате боклуците, си представете, че се отървавате от провали, болести, отрицателни емоции. В края на деня напишете на лист хартия всичко, от което бихте искали да изчистите живота си и повторете най-съкровеното си желание, а после изгорете листа. Обичайте и любовта няма да закъснее да дойде при вас.

В този уникален ден всичко желано става реалност. Усамотете се, където никой няма да ви безпокои, запалете свещ, дишайте дълбоко, отпуснете се. Затворете очи и си представете, че най-съкровените ви желания се изпълняват. Почувствайте го, почувствайте радостта от това. Най-важното е да усетите положителната енергия от сбъдването. След това мислено поставете образа на желанието си в розова сфера. Нека се надигне и достигне Вселената. Нека полети нагоре, за да стане реалност много скоро. Отворете очи и дишай лесно и радостно - всичко ще бъде наред. Използвайте силата на пролетното равноденствие, променете живота си към по-добро.