Промени в YouTube ще направят по-богати влогърите

Вмъкват реклами и в средата на клиповете с дължина 8 минути

Новини
08:09 - 13 Юли 2020
736
Промени в YouTube ще направят по-богати влогърите

В най-скоро време Google ще започне да пуска повече реклама във видеоклиповете в YouTube. Очаква се промяната да влезе в сила на 27 юли, съобщи тематичният уебсайт 9to5Google.

Сега в повечето клипове в YouTube рекламните видеа се вмъкват в самото начало. Реклами обаче могат да се поставят и в средата на видеоклипа. В близко бъдеще екипът на YouTube ще свали ограниченията за „рекламна пауза” в средата на видеоклипа.

Според действащите в момента правила, видеоклипът трябва да е с продължителност най-малко 10 минути, за да се вмъкне „рекламна пауза” в него. Новите правила ще позволят вмъкване на реклами в средата на видеоклипове с продължителност от 8 минути.

Друга подготвяна промяна е още по-важна: Google активира по подразбиране „рекламна пауза” в средата на клиповете за всички видеа, които съответстват на правилата на услугата за този формат на реклама.

„Рекламни паузи” ще бъдат включвани както в нови, така и в стари видеоклипове. Освен това настройката ще бъде активирана дори за онези видеоклипове, в които авторите по-рано са решили да не включват „рекламни паузи”.

Авторите и създателите на съдържание обаче могат впоследствие ръчно да деактивират този вид реклама. Новите правила и настройки на YouTube Studio ще влязат в сила от 27 юли т.г.