Променят маршрута на автобус 72 в София

Започва изграждането на нова пътна настилка и тротоари по ул. "Николай Коперник"

Новини
19:21 - 17 Април 2023
5017
Променят маршрута на автобус 72 в София

Във вторник, 19 април, започва основният ремонт на ул. "Николай Коперник" в участъка от ул. "Гео Милев" до ул. "Калиманци". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук. Тя уточни, че Столична община ремонтира на етапи ул. "Коперник", като освен нова пътна настилка, изграждат и нови тротоари, паркоместа, улично осветление и подземна инфраструктура.

За времето на ремонта участъците от ул. "Коперник" (от ул. Гео Милев" до ул. "Манастирска"" и от ул. "Атанас Узунов" (от ул. "Манастирска" до ул. "Калиманци") ще бъдат затворени.

Променя се и маршрутът на автобус по линия 72. За периода на ремонта ще бъде закрита спирката при църквата до парка "Гео Милев"."Предвидени са обходни маршрути за автобус №72 по ул. "Иван Щерев" и по ул. "Слатинска", като ще се осигурява достъп на живущите и работещите в зоната", пояснява Фандъкова.

Срокът на ремонта е за около два месеца, каза на брифинг и заместник-кметът на Столична община в направление "Обществено строителство" инж. Ангел Джоргов. Ремонтира се отсечка с обща дължина от около 600 метра и ще струва близо 1,6 млн. лева с ДДС.

"Ще бъде разкрита временна спирка на линия 72 на кръстовището на улиците "Иван Щерев" и "Николай Коперник", както и до 109 ОУ "Христо Смирненски". В посока "Цариградско шосе" ще се използва спирката на автобус 11, посочи Джоргов. Разписанието на автобус 72 няма да бъде променено, уточни той и добави, че маршрутът му ще бъде променен от вторник сутринта.

Това е трети етап от ремонта. През 2021 г. бе изграден участъкът от ул. "Николай Коперник" между бул. "Шипченски проход" и "Цариградско шосе", а миналата година - от бул. "Шипчески проход" до ул. "Гео Милев".