ПРОПАГАНДА: "Феноменът" Кашпировски се завърна в разгара на войната (ВИДЕО)

Главният хипнотизатор на Перестройката отново лекува всичко - от рак и безплодие, та чак до отслабване

Нещо за четене
13:35 - 27 Септември 2024
2498
ПРОПАГАНДА: "Феноменът" Кашпировски се завърна в разгара на войната (ВИДЕО)

Помните ли Анатолий Кашпировски? Екстрасенсът, феноменът, който "лекуваше" от телевизора през 90-те години, докато бравно отброяваше. Минаха години и ето, че докторът и шоумен отново е в играта. Той поднови дейността си и прави нови сесии в концертни зали, гърми телеграм каналът Shot.

На клипове в социалните мрежи се вижда как главният хипнотизатор на Перестройката, който твърди, че е излекувал около 10 милиона души само за 6 часа телевизионно излъчване, започва активно да рекламира услугите си и да предлага да спаси грешните тела от всички проблеми.

Любопитното е, че това се слючва в разгара на войната на Русия с Украйна. Хората се питат дали властта в Кремъл няма пръст в зарлъщането на екстрасенса хипнотизатор, който да ги омайва, докато армията на Путин едва удържа Курск.

Кашпировски твърди, че може да лекува всичко - от посивяла коса, през рак и безплодие, та чак до отслабване.

Shot твърди, че на първата сесия са дошли около 300 души, които не само са могли да „поздравят“ именития феномен, но и да си купят стоки, произведени под марката Kashpirovsky. Например, торби със сол, които имат „мощен психологически ефект“.

Кашпировски казва, че „укрепва невидими ключове, винтове и гайки в човешкото тяло“, така че сърдечният ритъм да е нормален.

Процедурата му за възстановяване на зрението е уникална: тук ще трябва да слушате песните на Александър Малинин със затворени очи за около 5 минути. Ако не сте знаели, „Нощта е светла” помага срещу късогледство, далекогледство и катаракта. Но, за да се излекувате напълно, трябва да се подложите на четири последователни сесии, пише Shot, цитирайки Кашпировски.

По професия Анатолий Кашпировски е лекар. Завършва Медицинския институт във Виница и работи в психиатрична болница в продължение на 25 г. Въпреки напредналата си възраст, той все още води активен начин на живот и изглежда невероятно млад за годините си. Живее предимно в Америка, където живеят и децата му.

След първата „Здравна сесия“ популярността на Анатолий Кашпировски нараства. „Излекуваните“ буквално боготворят екстрасенса и го носят на ръце. С течение на времето обаче много от тях станаха пациенти в психиатрични клиники. По-късно популярността на Кашпировски беше обявена за проява на масова психоза. Екстрасенсът получи забрана да провежда масови сеанси по телевизията.

В град Челябинск Кашпировски продаваше торби с лечебна сол. Роспотребнадзор установи, че торбите с прах нямат никакви маркировки или информация за състава, както и информация за мястото на производство, сроковете и условията на съхранение и друга необходима информация и по тази причина спряха търговията.

След това имаше още един инцидент - речта на Кашпировски беше прекъсната от полицаи, които настояха здравните сесии да бъдат прекратени като незаконни.