Пропили сме се по време на пандемията

Актуални новини
12:25 - 08 Април 2022
1491
Пропили сме се по време на пандемията

Редовната употреба на алкохол в количества попадащи в сферата между здравословните нива на консумация и психологическо разстройство се смята за злоупотреба.

Експертите казват, че всяко ниво на консумация на алкохол, което се отразява негативно на личния или професионалния ви живот, вашето собствено здраве или здравето на другите около вас, е причина за безпокойство.

Редица скорошни проучвания установиха, че хората са започнали да пият алкохол по-системно и в по-големи количества по време на пандемията от COVID-19.

Много от тях прибягват към употреба на по-голямо количество алкохол, като начин да се справят със стреса и проблемите.

COVID-19 не се отрази на всички по един и същи начин. Специалистите смятат, че увеличение в употребата на алкохол се наблюдава сред онези хора, които са най-застрашени и предразположени поради семейна или психическа обремененост.

Редица фактори могат да повлияят на навиците на хората, за да употребяват алкохол по време на пандемията.

Например честите и продължителни локдауни, изместиха рутинните действия и навици на много хора.

Също така, много служители минаха на хоум офис, на които може да им е по-лесно да пият алкохол, докато работят онлайн.

Това се отнася и за студентите, които се обучават онлайн от дома на родителите си, като се смята че имат по-малко достъп до алкохол, отколкото когато са на квартира в населеното място в което се обучават.

Стресът е друга причина за много хора, да увеличат консумацията на алкохол. По време на пандемията някои хора бяха подложени едновременно на множество стресови фактори, включително и икономически.

Наличието на повече свободно време и скуката са друг важен фактор, които подтикват хората да употребяват алкохол.