Прощалното видео на великия Ален Делон преди евтаназията

Надявам се, че ще бъда пример за бъдещите актьори не само с в работата, но и с ежедневието между победите и пораженията - заяви актьорът

Нещо за четене
12:10 - 23 Април 2022
14582
Прощалното видео на великия Ален Делон преди евтаназията

Ален Делон, се подготвя да сложи край на живота си в Швейцария, където това е позволено. Испанското издание „Marca“ публикува обръщението на Делон към феновете му:

"Искам да благодаря на всички, които ме придружаваха и ме подкрепяха през всичките тези години. Надявам се, че ще бъда пример за бъдещите актьори не само с в работата, но и с ежедневието между победите и пораженията. Благодаря ви! Вашият Ален Делон". Той сподели това в изявление, след като синът му съобщи за намерението си да се подложи на асистирано самоубийство.

Синът му Антъни Делон сподели видео в инстаграм, на кадрите известният актьор се появява за кратко. Двамата седят на пейка в парка. Всичко изглежда добре, слънцето грее. Тогава Антъни Делон пита звездата: „Не сме ли добре?“. На което видимо уморения Делон отговоря „А, страхотно!“. Тази публикация зарадва феновете в социалната мрежа. По-рано стана известно, че Антъни Делон обяснява, че е обещал на баща си Ален да бъде до него в последните мигове от живота му, да го придружи в деня, в който реши да не живее повече. Това е най-болезнено обещание от един син към баща му. Антъни Делон, който публикува „Entre chien et loup“, книга, посветена на семейството му, разкрива, че е дал обещание на баща си Ален Делон, да бъде до него, да го придружава и да му помогне в деня, в който реши да не живее вече, в деня, в който се отказва.

Актьорът вече преживя подобно изпитание преди малко повече от година, със смъртта на майка му Натали през януари 2021 г.

„Вярно е, че придружих майка си. Вярно е, че бе решила да умре, както е живяла, тоест кога ще реши, значи е избрала евтаназията, казва той пред RTL по време на интервю, което ще бъде излъчено днес. За щастие не прибягнахме до този процес. Казвам за щастие, защото всичко беше готово. Имахме човека...”, продължава той за тази практика, която все още не е разрешена във Франция, но редовно е в центъра на обществения дебат.

„Вярно е, че щеше да ни е трудно да я държим за ръка и да видим как животът я напуска. Така че, не казвам, че последната нощ беше лесна, но последните часове бяха, защото тя си тръгна с мир “, продължава синът. „Баща ми наистина беше много трогнат от това. Имаше Мирей (Дарк бел. ред.), майка ми“, обяснява Антъни Делон, цитиран от БГНЕС.

Жертва на инсулт през 2019 г., 86-годишният Ален Делон възвърна силата си между Швейцария и имението си в Души. Рядко се появява публично. Той свидетелства в документален филм миналият юли и дойде да се сбогува със своя приятел от киното Жан-Пол Белмондо в църквата Сен Жермен де Пре миналия септември, махайки на тълпата. Много развълнуван при обявяването на смъртта на този, с когото е започнал, тогава той сподели:

„Няма да е лошо, ако и двамата си отидем заедно“.

Миналият януари, за първата годишнина от смъртта на Натали, неговата съпруга и майка на Антъни, той ни изпрати това вълнуващо послание: „Вече една година... спомен с любов към Натали и към всички, които са я познавали и ценят."Миналата година Делон говори в различни интервюта за евтаназията. В нея той вижда естествено решение за човек, навършил определена възраст, в даден момент иска да умре мирно и спокойно.

"Евтаназията е най-логичното и естествено нещо, което трябва да се направи. От определена възраст и време имаме правото да си тръгнем мирно от този свят без подкрепата на болница или живото поддържащи устройства", каза Ален Делон в интервю през 2021 г.

Актьорът каза още, че ще напусне този свят без съжаление."Животът не ми носи кой знае какво. Всичко съм видял, всичко съм изпитал. Но най-много ненавиждам сегашната епоха. Повръща ми се от нея! Всичко е фалш, всичко е сменено. Няма почитание към дадената дума. Важни са единствено парите. Знам, че ще напусна този свят, без да ми е мъчно за него!".

Видео:

https://www.instagram.com/p/CcqazEjI9uY/