Просто Киро пропуска визита в Скопие

Куриози
11:18 - 15 Май 2022
3501
Просто Киро пропуска визита в Скопие

Отпада посещението на премиера Кирил Петков, наречен от своите Просто Киро, в Република Северна Македония. Новината дойде от началника на кабинета Лена Бориславова в участие по БНТ.

Тя опроверга силният натиск към България по отношение на ветото, а заради поредната протегната ръка към РСМ за подновяване на диалога страната ни очаква резултати - спиране на езика на омразата, дискриминацията, както и проблема с българската диаспора.

„Нямаме документ върху който можем да работим по договора за добросъседство. И македонската страна потвърди, отлага се тази конференция докато не видим стъпки свързани с изпълнение на критериите, с разбирателство и действия доказващи, че ще се защити борбата срещу дискриминацията на българското етническо малцинство в Македония“, посочи Бориславова.

Като опит за вътрешно политическа дестабилизация на кабинета Лена Бориславова определи твърденията и опасенията, че българската позиция спрямо РСМ ще се промени.

„Премиерът също заяви категорично, още преди отпадането на визитата му в Скопие, че няма да подписва нищо, още повече, че няма и какво да се подписва, няма готов протокол по договора“, уточни още началникът на кабинета.