Простреляха аржентински депутат

Помощникът на Ектор Оливарес е починал на място от огнестрелна рана

Актуални новини
19:07 - 09 Май 2019
1848
Простреляха аржентински депутат

Аржентински депутат бе прострелян близо до сградата на Националния конгрес, съобщиха властите, цитирани от АП. Ектор Оливарес и негов помощник са били простреляни от движещ се автомобил днес около 07:00 ч. местно време.

Помощникът на Оливарес е починал. Депутатът е откаран в болница. Ектор Оливарес е представител в долната камара на парламента от провинция Ла Риоха.

Според аржентинската информационна агенция Телам убитият помощник на Оливарес се казва Марсело Ядон. Двамата мъже са били простреляни най-малко шест пъти.

Името на убития мъж е Мигел Марсело Ядон, който е координатор, който работи като доверено лице на обществения електрически транспорт в Ла Риоха. Уточнява се, че мъжете, които са били приятели от юношеските си години и са живели заедно в апартамент в Буенос Айрес, са били простреляни поне шест пъти.

Оливарес принадлежи към партията Радикален граждански съюз, която е част от управляващата коалиция, а също така е част от комисията по транспорта към парламента.

Той е обсъждал законопроект срещу хулиганството в аржентинския футбол, преди да бъде прострелян.

Атаките срещу политици са необичайни в Аржентина, страна с около 44 млн. души, където новините обикновено се съсредоточават върху продължаващата икономическа криза.