Простреляната в метрото щяла да пътува за Виена

Актуални новини
13:05 - 13 Май 2021
2310
Простреляната в метрото щяла да пътува за Виена

Застреляната по шокиращ начин снощи жена в софийското метро е имала закупен самолетен билет за полет до Виена в 16:05 ч. за същия ден, съобщиха от прокуратурата. Ясна е и самоличността й, както и тази на убиеца - става дума за 58-годишният М.П. и 56-годишната С.П.

Предстои обаче изясняване на мотивите за извършване на престъплението и разпити на свидетели.

"Под ръководството на Софийска градска прокуратура се водят активни действия по разследване по досъдебното производство, образувано за смъртта на мъж в столичното метро и тежко пострадала жена – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс", съобщиха още от прокуратурата.

В 14,18 ч. е постъпил сигнал от машинист, управлявал влак по линия на столичното метро, за изстрели в един от вагоните. Незабавно на място са били изпратени дежурни екипи на СДВР.

Разследването започна с оглед на местопроизшествието и трупа. Открити са 7 гилзи и 7 проектила.

Установено е, че в района на станция „Летище София“ мъж е произвел изстрели с пистолет спрямо пътничка. По първоначални данни извършителят се самопрострелял смъртоносно със същото оръжие. Пострадалата жена е в тежко състояние и е приета в болнично заведение.

Назначени са експертизи – биологична, балистична, видеотехническа. Съдебномедицинската експертиза следва да установи причината за смъртта на М.П. и за травматичните увреждания на С.П, съобщиха още от държавното обвинение.