Протесът с нова акция: "Не купувам от Марешки"

Актуални новини
13:15 - 20 Август 2020
4447
Протесът с нова акция: "Не купувам от Марешки"

Един от организаторите на протеста - адвокат Николай Хаджигенов, спретна ново предизвикателство във Фейсбук. Той сложи нова рамка на профилната си снимка с призив "Не купувам от Марешки". 

Вчера Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки заяви, че сега е моментът за свикване на Велико народно събрание и промяна в Конституцията. Тя обаче не трябва да засяга броя на депутатите, а да бъде приет законопроект за въвеждането на изцяло мажоритарни избори. 

Освен това, според Марешки, трябва да бъде забранено на всички, които в момента са на политически постове, отново да бъдат избирани за депутати и министри.

Лидерът на партия "Воля" определи блокадите на протестиращите като "извращения" и настоя институциите да си свършат работата, за да не позволяват блокирането на кръстовища.

Поиска също така да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и "Отровното трио", тъй като смята, че те настройват хората едни срещу други.

Днес обаче Веселин Марешки отново промени мнението си - той съобщи, че депутатите му няма да участват в събирането на подписи за внасяне на проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

Промяната в собствената му нагласа той обяснис неправилна интерпретация от страна на медиите.