Протест не пуска Митрофанова в парламента

БОЕЦ иска да заварди входовете на НС заради руската посланичка

Политика
22:00 - 12 Октомври 2022
6965
Протест не пуска Митрофанова в парламента

Протест в деня на откриването на новото 48-о НС на 19 октомври иска да блокира входовете на институцията, за да не бъде допусната вътре за клетвата на депутатите руската посланичка Елеонора Митрофанова. Организацията е на Георги Георгиев-БОЕЦА, но се очаква към него да се присъединят и представители на Демократична България, които първи въстанаха срещу поканата, отправена до Митрофанова за присъствие на тържественото заседание.

"Да недопуснем позора – Митрофанова, представителя на диктатора-убиец Путин да влезе в българският Парламент. Да продължим с гражданският натиск за приемане на решение за военна помощ за Украйна. Да внесем подписката за импийчмънт на Радев! Никога повече ГЕРБ, ДПС, псевдоптриоти, БСП, мафиоти и марионетки на Кремъл на власт", зове протестърът. 

Възможно е да се стигне и до напрежение пред сградата на парламента. По-рано от ГЕРБ обявиха, че ако все пак Митрофанова бъде допусната до кулоарите и балкона на пленарната зала, новосформираната парламентарна група ще си тръгне от сградата. 

Подобни намерения имат и някои от депутатите на "Продължаваме промяната", която обаче до момента официално мълчаливо се съгласява с присъствието на дипломатката на Владимир Путин в законодателния орган.