Протест пред блока на пуснатия у дома убиец Ал Газзи

Приятелите на Илиян, ще продължим да се борим, обявиха близките на мъртвия мъж

Общество
12:37 - 12 Януари 2023
1452
Протест пред блока на пуснатия у дома убиец Ал Газзи

"Има ли изненадани от поредното странно решение и от действията на Съдебната ни система? Убиецът на Илиян - Денис Ал Газзи, днес чу в съдебната зала, че ще бъде пуснат под домашен арест." Това написаха близките и приятелите на убития Илиян Илиев и обявиха, че довечера от 19 часа организират протест пред блока на Ал Газзи в столичния кв. "Люлин".

Ал Газзи бе пуснат с електронна гривна днес от съдиите от Софийския апелативен съд. Александър Желязков, Веселин Пенгезов и Атанаска Китипова мотивираха решението с това, че е минала година от убийството. 

"Да, това не е държава! Това е територия! Ние, приятелите на Илиян, ще продължим да се борим! До края! Елате и ни подкрепете в протеста ни, който тази вечер ще бъде от 19 часа пред блок 225, където съвсем скоро ще се прибере любителят на ножа Ал Гази. Ще има и телевизии.

Много хора казаха, че ще реагират при подобна развръзка. Да видим държат ли си на думата! Днес, 19:00 часа, блок 225 в Люлин 2. Очакваме ви! Защото утре на мястото на Илиян може да бъде всеки един от нас! Убийците си остават убийци!", написаха близките на Илиян.