Протест пред Съдебната палата в Пловдив заради убита жена

Близки на мъртвата Милена искат доживотен затвор за годеника й

Общество
11:10 - 14 Ноември 2019
1549
Протест пред Съдебната палата в Пловдив заради убита жена

Протест пред Съдебната палата в Пловдив. Поводът е убийството на жена от годеника й. Той е осъден на 16 години затвор, но делото му е върнато за повторно разглеждане. 

Близки и приятели на убитата Милена Динова се опасяват, че убиецът няма да бъде осъден, както би следвало. Протестиращите носят огромни плакати с надписи „Искаме доживотна присъда”.

„Искаме доживотна присъда и няма да спрем да се борим. Делото тръгва отначало, искаме доживотна присъда, нищо повече”, каза майката на жертвата.

„Пак сме в началото. Много ще ни е трудно пак. Искаме доживотна присъда, но едва ли това ще стане, надяваме се”, споделя бащата.

Милена Динова е убита от годеника си Илиян преди 3 години. В началото той прави пълни самопризнания. После се отказва от тях и казва, че не е виновен. Мотивът за убийството е ревност.

„Той я намушка един път в сърцето. Сега в съда казва, че не е виновен”, разказва още майката на жертвата, цитира Нова тв.

„Нито веднъж не каза, че съжалява. Дори с държанието си не показва, че съжалява за постъпката си. Поведението му е арогантно, на един, за мен, завършен убиец”, смятат приятелки на Милена.