Протест срещу "подпорната стена" на Алепу

Новини
22:10 - 03 Юни 2020
1196
Протест срещу "подпорната стена" на Алепу

Над 40 екоактивисти протестираха пред сградата на Народното събрание срещу застрояването на Черноморието. Те категорично отхвърлят обяснението, че на Алепу не се строи хотел. Екатерина Раковска от "За да остане природа в България" обяви пред Би Ти Ви, че притеснението им е лъжата "подпорна стена, маскирана като хотел", която застрашава природата.

Тя бе категорична, че в парламента пълзи още една лъжа - за промени в Закона за биологичното разнообразие заради Натура 2000. "Законът не била да се поправя, а да се прилага", посочи Раковска.

Природозащитниците се появиха пред НС с маски, не толкова заради ограниченията покрай коронавируса, а за да покажат, че повече няма да мълчат.

"Чувствам се в страната на Алиса, където дюните не са дюни, горите не са гори, работата на багерите по степи и дюни е преминаване, а от днес и четириетажните хотели на плажа са противосвлачищни съоръжения", коментира във фейсбук природозащитникът Тома Белев. Той припомня, че половината от съседното селище "Свети Тома" е застроено върху територия, в която е забранено всякакво строителство.