Протест за кмета в Ботевград

Гражданите стачкуват в защита на Иван Гавалюгов, който воюва с Вальо Златев

Актуални новини
20:25 - 26 Януари 2020
3655
Протест за кмета в Ботевград

Протест в Ботевград в защита на кмета Иван Гавалюгов се проведе днес следобед. Срещу него имаше проверка за конфликт на интереси. Според Общинската избирателна комисия, той може да остане на поста, но мнението на  Административния съд на София-област е различно.

„Няма задкулисие, има честност и почтеност. Хората почувстваха свободата и започнаха да правят хубавите неща в града. Без да се налага да ни черпят с кебапчета...хората искат бъдеще”, коментираха протестиращи.

Неотдавна Иван Гавалюгов влезе в открит конфликт с бизнесмена Валентин Златев и баща му Васил, обвинявайки ги, че стопанисваната от семейството водно-електрическа централа "Бебреш" е сред причините за надвисналата над Ботевград опасност от водна криза. След това Златев контраатакува, определяйки кмета Гавалюгов като "феодал" и обвинявайки го, че върти или закриля далавера, свързана с ВиК. "От населението ВиК събира пари за 9,5 милиона кубика вода, а плаща на държавата само 2,5 милиона кубика, останалите пари са присвоени", пресметна Валентин Златев.