Протестът освободи "Орлов мост"

Около 2500 демонстранти се бунтуваха срещу политиките на кабинета

Новини
17:58 - 29 Януари 2020
1547
Протестът освободи "Орлов мост"

Протестиращите от малкия и среден бизнес освободиха движението на "Орлов мост" и транспортът вече се движи в релси. Около 1000 човека се събраха днес на пл. "Народно събрание", за да протестират срещу политиките на кабинета, а после се увеличиха на 2500.  

Демонстрацията започна днес зад паметника на Цар Освободител, но към обяд, бунтарите се втурнаха към парламента и блокираха движението по бул. Цар Освободител. Около 1000 човека събраха на пл. Народно събрание на протест срещу политиките на правителството.

По пътя към Министерски съвет протестиращите се увеличиха до около 2500 човека. Към 14.15 часа множеството се отправи обратно към парламента. Протестиращите хотелиери и ресторантьори блокираха "Орлов мост", като преди това шествието затрудни движението при Софийския университет.

Вчера след среща с финансовия министър Владислав Горанов представителите на хотелиерите, ресторантьорите и Сдружението на заведенията в България отмениха планирания за днес протест, като излязоха с декларация, че се съгласяват Наредба 18, която трябваше да влезе в сила от 31 януари,  да бъде отложена за 6 месеца и да се обсъдят спорните текстове в нея.