Протестът предупреди: Бъдете нащрек за провокаторите, тези малки нещастници!

Новини
20:09 - 15 Юли 2020
7438
Протестът предупреди: Бъдете нащрек за провокаторите, тези малки нещастници!

"Бъдете нащрек. Провокаторите се виждат - ходят на група от по 5-6 човека, задължително са с маски и качулки. Видите ли нещо такова - незабавно кажете на полицай."

С този призив се обърнаха днес организаторите на антиправителствените протести към събралото се за седми пореден ден в триъгълника на властта множество. Поводът бе вчерашната ескалация на напрежението в тъмните часове на деня, довела до 13 ареста и двама ранени полицаи.

"Три дни поред същата група обикаляше и чакаше подходящ момент, за да оскверни протеста ни. Тези малки нещастници бяха подготвени добре. Знаем кои са, бяха следени. Оглеждайте се. Въпреки че полицията залови част от тях, вероятно има още. Благодарим на полицията!", заявиха на микрофона Аран Бабикян от "отровното трио", които се афишират като организатори на протеста.

Подозрителни протестиращи, заснети в 7-ия ден на протестите срещу управляващите

Смята се, че "внедрените" елементи в протеста са финансирани и изпратени от укриващия се в Дубай Васил Божков. Само преди ден от Прокуратурата бяха разпространени записи с негови признания, че плаща на свои лица за протестите. Днес пък Черепа заяви, че агресорите са служители на охранителната фирма "Делта гард" на Митко Каратиста.