Протестът заплаши: Блокираме цялата страна (СНИМКИ)

Недоволните от властта настояват за предсрочни избори и за бърза оставка на Борисов

Политика
21:05 - 14 Август 2020
7467
Протестът заплаши: Блокираме цялата страна (СНИМКИ)

Недоволните от правителството не приемат да се откажат от протестите, въпреки поисканите днес от премиера Бойко Борисов предложения за нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание. Според протестиращите в София това е направено само с цел хвърляне на прах в очите на гражданите.

Граждани коментираха, че речта на Борисов е повърхностен опит да се задържи властта, както и признание, че политическата ни система е в криза.

Обръщението на премиера не само не успокои страстите в София, а протестиращите се заканиха да блокират и цялата страна.

Днес по обяд за около час беше блокиран пътя за КПП "Калотина", а през нощта кръстовището при Румънското посолство в столицата също беше затворено.

В момента блокадите са 3 - тази на Орлов мост, на Ректората и в Триъгълника на властта.

"Както обещахме многократно – “ще извиваме ръцете на Борисов образно казано, докато ги счупим. Продължаваме да ескалираме, да затваряме все повече и повече, докато затворим цялата страна", закани се адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио, което организира протестите.

 

"ОСТАВКА и нови избори, без диктата на Борисов! Продължаваме докрай!". С този лозунг "Отровното трио" обяви, че протестите продължават с пълна сила и в днешния ден - 37-ми поред.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА