Протести срещу властта има не само в София

Актуални новини
19:40 - 11 Август 2020 (обновена)
2608
Протести срещу властта има не само в София

Простети срещу властта има не само в София. Ето в още кои градове върви бунтът срещу правителството:

Във Варна протестиращи отново блокираха кръстовището пред общината. От снощи палатковият лагер в града отново е на пътното платно пред общината. Шатри, палатки и столчета стоят в центъра на кръстовището.

Около 19 часа недоволните тръгнаха от кръстовището пред сградата на общината по централните улици на морската столица - блокирайки движението по бул. "Сливница", "Княз Борис Първи", демонстрацията стигна и до Икономическия университет, блокирани са 3 кръстовище. Променени са маршрутите на няколко автобусни линии.

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него преминават през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор. Със звукови сигнали и развети знамена участниците преминаха през централните улици и кварталите на града.

Протестното автошествие пък се провежда в Габрово. Близо 50 автомобила в колона се придвижват по основните пътни артерии в града.

Засега не се е стигнало до затваряне на улици, но вероятно има затруднение в движението, защото колите се движат с 10-15 км в час.

Основните искания на протестиращите са оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Мотивите – изкореняване на корупционните схеми и прокуратура, която да работи в услуга на гражданите.

Бургас се включи с творческа вечер в националния протест. Недоволните от управлението изрисуваха исканията си с тебешир на площада пред Общината. Направен беше и колаж от ръце, символ на обединената гражданска сила. Над 30 души се включиха в акцията.

Пореден протест с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев се състоя в Сливен. Около двайсетина души направиха протестно шествие по главната улица на града, скандирайки „Оставка“ и „Мафия“.

Заместник-председателят на ДСБ Димитър Сяров, който се включи в демонстрацията, коментира очакваните в близките дни решения на премиера Бойко Борисов: 

„Очаквам веднага да си подаде оставката Борисов. Това е. Веднага! И главният прокурор, разбира се, Гешев. Категорично“.

Атанас Долушанов, организатор на протеста, също коментира очакваното премиерско решение: 

„Надявам се да каже, че си подава оставката. Че си подава оставката и че ще има нови парламентарни избори възможно най-скоро“.