Протести в САЩ заради Закона за равенството

Документът на президента Байдън предвижда заличаване на биологичния пол в услуга на трансджендърното малцинство

Новини
09:36 - 18 Февруари 2021
2714
Протести в САЩ заради Закона за равенството

Обявеното от лидера на мнозинството в долната камара в Конгреса на САЩ Стени Хойер гласуване следващата седмица на Закона за равенството предизвика множество протести в страната. 

Камарата на представителите е натоварена с отговорността да приема федералното законодателство, а законите се изпращат за разглеждане от президента след съгласуване със Сената.

Законопроектът (Equality Act) регулира промените, предвидени от президента Байдън в неговата изпълнителна заповед относно половата идентичност, подписана още първия ден на поста му. Основната идея на документа е да се прекрати несправедливото отношение към представителите на ЛГБТ малцинствата.

Законът прекратява и възможността за “дискриминиране” на основата на половата идентичност (т.нар. джендър).

Това се явява и причината за протестите и инициираните тази седмица подписки до членовете на долната камара с молба законът да не се приема в този вид.

На практика предложеният от президента Байдън законопроект заличава разликите между биологичните полове и издига на пиедестал въображаемата полова идентичност, която всеки сам може да се определя.

В действителност той облича в законови дрехи транс идеологията. Показателно за това колко отровен е в действителност предложеният проект за Закон за равенството е, че срещу него протестират и гейове, лесбийки и бисексуални.

Съгласно документа, вече няма да е възможно да се ограничава достъп на никой до места, запазени досега само за хора от определен пол. Това включва бани, тоалетни, съблекални, басейни, заведения за медицински грижи, затвори, приюти за бездомни и лица, жертви на насилие.

Преведено на прост език, вече ще е възможно всеки мъж, идентифициращ се като жена (без значение дали наистина е трансджендър или обикновен тарикат) да се плацика в банята сред жени и момичета, а всеки опит за противопоставяне на това ще се третира като дискриминация със съответните последствия. Вече няма да има пречки биологично родени мъже, самоопределящи се като жени, да се настаняват в женски затвори.

Законопроектът освен това прекратява спортните програми и стипендии, предвидени за жени и момичета.