Протестиращи блокираха Даниела Дариткова в БНТ (ВИДЕО)

Няма да допусна да бъда въвлечена в конфликт между протестъри и полиция, заяви шефката на групата на ГЕРБ

Общество
22:42 - 24 Юли 2020
15832
Протестиращи блокираха Даниела Дариткова в БНТ (ВИДЕО)

Блокирана съм в БНТ от агресивни протестъри, които крещят срещу мен. Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция. Всички обаче имаме своите права! Това зави председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова след гостуването си в "Панорама" по националната телевизия. 

По време на участието си тя заяви: "Улицата вика "оставка", но нашата отговорност е да изведем страната от коронакризата и икономическата криза, както и да не допуснем те да се задълбочат. Без работещ парламент и без работещо правителство това няма как да се случи.

"Спекулация е, че ГЕРБ управлява с ДПС. В тези твърдения няма капка истина. Смяната на четиримата министри доказва това. Видяхте и какви законодателни инициативи предприехме в последните дни, за пример мога да дам студения резерв. Спекулациите дойдоха не от Бойко Борисов, а от другаде. Премиерът просто разсея тези твърдения. Видяхте как се гласува на последния вот на недоверие - ДПС подкрепи БСП", добави Дариткова.

В полунощ тя успя да излезе от сградата на БНТ и да се качи в автомобила си, но не успя да потегли, тъй като протестиращите го блокираха.