Протестиращи носят цветя на областния управител на София, нарекъл ги изроди

Зоват Илиан Тодоров да даде оставка заради обидите

Политика
09:13 - 24 Август 2020
4277
Протестиращи носят цветя на областния управител на София, нарекъл ги изроди

Протестиращите организираха нова акция в София тази сутрин. Те поднасят цветя на областния управител на София Илиан Тодоров.

Повод за акцията е негова публикация във Фейсбук, в която той нарича брутален тероризъм случилото се на бул. "Ситянково" преди няколко дни. Там имаше сблъсък между жена, която се опита да премине блокираното кръстовище с автомобила си.

"Изроди, взимайте си ковчезите, чувалите и простотията и отивайте да блокирате междугалактическата магистрала!", изригна Илиан Тодоров, който е и регионален координатор на "Атака" за Югозападна България. 

Публикацията му породи и коментар от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който се разграничи от Тодоров. Той на свой ред му отвърна с думите, че отдавна се е разграничил от Сидеров, който бил "политически труп".

С цветната акция протестиращите възнамеряват да подарят цветя на областния управител и да му дадат възможност да обоснове твърденията си, след което ще поискат оставката му.

"Господин Тодоров, елате да поговорим - призова протестираща по мегафон пред входа, охраняван от трима полицаи. - Елате да видите дали наистина сме изроди."

"Вижте, даже не протестираме - дошли сме да ви поднесем цветя. Нищо лошо няма да ви направим", подканиха по мегафона, но отговор не последва. Часът беше 15-ина минути преди 9, когато може би започва работното време на служителите в управата.

В 10 ч. пък има насрочен друг протест в резиденция „Бояна“, където главният прокурор Иван Гешев свиква над 700 прокурори и следователи на национално съвещание на прокуратурата.

Протестиращите на Орлов мост съобщиха още, че за сряда е планирана нова демонстрация по време на откриването на третия лъч на софийското метро.

В четвъртък отново ще има изненадващо блокиране на сграда, каквито имаше миналата седмица.