Протестиращи от "Кючук Париж" подадоха жалба в съда

Те са против застрояването на Юбилейния блок в пловдивския квартал

Новини
14:28 - 24 Декември 2019
1932
Протестиращи от "Кючук Париж" подадоха жалба в съда

Протестиращите срещу започналото застрояване зад т.нар. Юбилеен блок в район "Южен" продължават с действията си в защита на каузата си, пише Plovdiv24.bg.

Plovdiv24.bg припомня, че поводът за недоволството е несъгласието на живущите с плановете за инвестиции и строеж на частния имот, който се намира в пространството, заключено между бул.“Никола Вапцаров“ 67-87 и ул. "Македония“ 75-93.

За новите действия на активните пловдивчани се разбра от публикация в социалната мрежа. Вижте какво споделиха те:

"Днес подадохме жалба в Административен съд. Всички наши действия са заради засегнатите жители в карето зад и около "Юбилейния" блок, както и в името на една по-открита и справедлива администрация за нашия гр. Пловдив. През цялото време сме разчитали на подкрепата на човек от същата тази администрация, за което Благодарим! Призоваваме всички институции и Община Пловдив да застанат твърдо зад истината и да разкрият цялата информация по този случай. Помнете, че само истината ще Ви направи свободни! Весело посрещане на празниците, кючукпарижани"!

Публикацията събра много коментари като повечето от хората изказват подкрепата и възхищението си към волята на инициаторите да запазят едно от малкото останали незастроени площи в града ни. Ето част от коментарите:

"С действията си доказвате, че силата на едно общество е в отстояването на волята на мнозинството!"

"Подкрепям и ще подкрепям с каквото мога всяка ваша законова реакция за нормалност на средата, в която живеем!"