Протестиращи замерват с яйца Ива Николова (ВИДЕО)

Личности
13:53 - 13 Август 2020
17806
Протестиращи замерват с яйца Ива Николова (ВИДЕО)

Популярната журналистка Ива Николова, нашумяла с преките си включвания на живо в сайта "Пик", стана жертва на брутално нападение от страна на протестиращи днес. Николова бе нападната с викове „Ми-сир-ка” и „Сви-ньо” току пред парламента, а полицията едва успя да озапти развилнялата се тълпа.

"Все пак колежката е на работа пред НС, протестиращи, не ви ли е срам?", опита се да вразуми хората друга журналистка, което още повече ожесточи агресорите. По-късно Николова уточни, че ще подаде жалба в полицията за дръзкото нападение. 

Точно Ива Николова бе репортерът, успял да втрещи обръгналия на всякакви мъки и драми ген. Венцислав Мутафчийски с въпроса „Тамянът влияе ли по някакъв начин на коронавируса?“, за да провери готовността на шефа на НОЩ за реакция под напрежение, което е достойно за уважение.

Не стига яйчената атака, ами към Николова заваляха и жестоки обиди. При това ударът дойде и от политици - бившият депутат на Миглена Кунева - Настимир Ананиев, сега лидер на своята си партия ВОЛТ, даде публичност на видеоклип, от който виждаме как журналистката е подложена на гаври под погледа на кордон ченгета.

Ето и поста на Настимир без никаква редакторска намеса:

Днес, на парламента “народната любов”, която очакваше депутатите от управляващото мнозинство се изля върху жълто-кафявата Ива Николова и медията ПИК. Да, лесно е да пишеш, плюеш и лъжеш скрит зад сайтче, друго е да излезеш и усетиш пулса на обществото! Хора с убеждения от ляво, дясно и център са на едно мнение за тази “журналистка”.

Писна ми от фалшиви новини, писали са многократно за мен и мои приятели и познати. Медийните бухалки са и една от причините да сме на #111място по свобода на словото! #СвободаНаСловото #Обективност #Оставка

Вижте в галерията какви ги свършиха днес агресивните протестиращи