Протестиращите блокираха сградата на БНТ

Новини
08:45 - 21 Август 2020
3615
Протестиращите блокираха сградата на БНТ

Протестиращи, начело с "БОЕЦ" и Георги Георгиев, блокираха тази сутрин сградата на Българската национална телевизия.

Акцията е четвърта от поредицата "блокада-изненада", а групата отново е въоръжена с яйца и домати.

"Ние сме тук. Блокирайки входа на БНТ с искане оставката на Емил Кошлуков и да не позволим повече да бъдем лъгани", заяви Георгиев. Според него свобода на словото не означава всеки да си говори каквото иска.

"Свобода на словото означава да бъдеш чут – да бъдеш чут от своите управници, които да защитават твоите интереси. В България управниците защитават интересите на олигарсите, на мафията", каза Георгиев.

"Кошлуков превърна обществената медия в бухалка на мафията. Нашата задача, като граждани, е да изринем мафията от властта. Имаме нужда от чиста медийна среда. Имаме нужда от свободни медии и журналисти, които да отразяват обективно действителността и всичко, което се случва. Само тогава можем да бъдем истински свободни", заяви Георгиев и заедно с Пламен Даракчиев влезе във фоайето на обществената телевизия.

"Пак ще дойдем, Кошлуков, ти си в списъка. Оставка”, заключи Георгиев.

В 8.40 часа „БОЕЦ” оттегли блокадата от сградата на обществената медия и с викове „Кошлуков е позор, съд и затвор” се върнаха отново на "Орлов мост".

В понеделник ще има „блокада-изненада” №5.

Вчера те блокираха сградата на КПКОНПИ. Недоволните поискаха среща с бившия обвинител номер едно, за да му връчат оставката като председател на Антикорупционната комисия.