Протестиращите изненадаха БНТ с втора блокада

Актуални новини
16:30 - 21 Август 2020
1459
Протестиращите изненадаха БНТ с втора блокада

Протестиращи изненадаха ръководството на БНТ с втора блокада в рамките на днешния ден. Към сградата отново хвърчат яйца и домати. Демонстрантите даже обещаха да се върнат за трети път, за да блокират входа. 

Сутринта сдружение БОЕЦ отново бе пред сградата на обществената телевизия с искане за оставката на директора й Емил Кошлуков. Симпатизанти на БОЕЦ и на Демократична България призоваха тези, които бъдат поканени за гости на БНТ, да не идват пред централния ѝ вход, защото според тях телевизията не отразява обективно протестните им действия.

“Това е гражданска медия, а ние не можем да влезем в нея. Тук сме да поискаме оставката на Емил Кошлуков“, заяви лидерът на движение БОЕЦ Георги Георгиев. Участниците в протеста поискаха да се срещнат с Кошлуков, но от телевизията не ги допуснаха, защото не били в списъка за срещи с генералния директор. 

“Необективни излъчвания, абсолютно необективни данни за това, което се случва, поддържа властта, която е абсолютно порочна и корумпирана. Кошлуков е част от тази креатура, която в крайна сметка превърна всички медии в бухалка“, казаха участници в демонстрацията.