Протестиращите в Сиатъл обявиха създаването на "зона без полицаи"

Това се случва след повече от две седмици на протести и безредици

Свят
11:54 - 12 Юни 2020
1354
Протестиращите в Сиатъл обявиха създаването на "зона без полицаи"

Протестиращите в Сиатъл обявиха създаването на "зона без полицаи", след като силите на реда затвориха местно полицейско управление и се изтеглиха от източната част на града, преде Фокс Нюз.

Това се случва след повече от две седмици на протести и безредици срещу полицейския произвол, след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, който почина по време на арест.

Репортерът Джулио Росас написа в туитър, че протестиращите са издигнали барикади в града, на които пише "сега излизате от САЩ" и "влизате в автономна зона Кепитъл Хил".

По-късно той съобщи, че след изтеглянето на силите на реда от източната част на града, протестиращите са са обявили създаването на "зона без полицаи”.

Според блога на "автономната зона", Capital Hill Seattle, първата вечер без полицейско присъствие в нея е била "дъждовна, спокойна и пълна с речи на активисти, агитатори, поети и социалисти, членове на градския съвет".

По-рано полицията забрани използването на сълзотворен газ срещу протестиращите, а след това ръководителят на органите на реда в града Кармен Бест заяви, че нейните служители ще променят своя подход за справяне с демонстрациите.