Протежето на Бойко Рашков в КАТ раздава гъзарски номера на наши момчета

Общество
12:26 - 06 Април 2022
6565
Протежето на Бойко Рашков в КАТ раздава гъзарски номера на наши момчета

Откакто Бойко Рашков беше утвърден за постоянен министър на вътрешните работи, близки до него лица заемат стремглаво ръководни постове в силовото ведомство. Още на 22 октомври 2021 г. служебният тогава Рашков тури печално известния Тенчо Тенев за началник на КАТ-София и втрещи както колегите на скандалното ченге, така и всички, които са имали вземане-даване с пътната полиция.

Стигна се дотам, че бившият шеф на Софийския районен съд и политик от ДБ Методи Лалов публично заяви, че "голяма част от отговорността в КАТ да се шири корупция и некадърност е именно на Тенчо Тенев".
           
На 21 януари 2022 г. Тенев е разпоредил на подчинените си да регистрират лек автомобил "Ауди" на името на Стефан Димитров, като казал, че е на "племенника на министъра", твърди агенция "Блиц". Освен че преминава по бързата процедура и е със забранените от закона тъмни стъкла, връзкарят получава и гъзарски регистрационен номер -  СВ 0001 ТВ.

Т. нар. "племенник" всъщност е син на скандално известния Марин Димитров по прякор "Ярата" от Хасковско, смятан за близък на Васил Божков. Стефан Димитров пътува често до Дубай, където се среща с Божков и според слуховете пренася различни суми пари до България. 

Близки до Тенчо Тенев твърдят, че чести гости в кабинета му са Марин "Ярата" и неговият син - Стефан. За тях се твърди, че имат огромно влияние при ключови назначения в системата на вътрешното ведомство.Сензационни СНИМКИ! Какво има в чашката на Рашков?

Самият Тенчо Тенев често попада в епицентъра на шумни медийни скандали.

"Стандарт" пише, че като зам.-директор на столичния КАТ Тенчо Тенев е използвал неправомерно секретната система на Националната служба за охрана "Мизия", за да минава на "зелена вълна" през натоварените софийски кръстовища. Вътрешното министерство се задейства, за да провери случая и според проверяващите, злоупотребата със служебното положение е безспорна, поради което Тенев е наказан с 8 месеца порицание.

През 2016 г. избухва нов скандал свързан с информация, че пътни полицаи са замесени в организирането на кордон и в прикриването на трафика на незаконни мигранти.

Миналата година Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Тенев за това, че от февруари 2021 г. до 28 април 2021 г., в Асеновград, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на началник на сектор "Охранителна полиция" към РУ – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил разпоредбите на вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаване и управление на дарения в МВР, утвърдени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ – Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е около 10 500 лева.

Тенчо Тенев е обвинен и за това, че в дома си в с. Крум, обл. Хасково, е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия без надлежно разрешение – 554 броя патрони от различен калибър. Тогава Тенев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Служители на КАТ споделят, че към настоящия момент е невъзможно да се вземе регистрационен номер съдържащ най-желаните комбинации от числа (например 0001..........0009; 1000; 2000........9000, така наречените карета 1111; 2222.......9999; 6969; 9696; 9966; 6699 и т.н.) без личната благословия на комисар Тенев.