Проучване: 44% от британците използват секс играчки

Почти всички участвали в допитването мъже признават, че мастурбират

Новини
11:58 - 28 Май 2019
3356
Проучване: 44% от британците използват секс играчки

Сексът играе важна роля в живота на хората. За мнозина обаче е трудно да говорят открито за желанията си в спалнята. Какво се случва в интимната обител на британците разкрива проучване, осъществено от онлайн аптеката Фармика, пише в. "Дейли стар".

Петте най-популярни привички на жителите на Острова според допитването са:

1. Секс на обществени места

Сексът на обществено място предлага силна тръпка заради риска практикуващите го да бъдат "хванати". 
Проучването разкрива, че най-склонни да се отдават на интимни страсти на открито са жителите на Суиндън, Челмсфорд и Оксфорд.

Любителите на "публичния" секс най-често го практикуват в автомобил. Около 1,4 процента от анкетираните признават, че са били интимни на работното си място.

2. Секс играчки

Британската столица на секс играчките е Оксфорд. Употребата им е масово разпространена и в Кроули и Дърам. 
Традиционните вибратори все още са най-популярните секс играчки. До "услугите" им прибягват 44 процента от участниците в допитването. Второ и трето място по популярност заемат дилдото и вибраторът Заек.

Около три четвърти от анкетираните споделят, че предпочитат да използват секс играчките си по вечерно време. Само шест процента ги употребяват сутрин.

Едва ли е изненадващо, че най-популярното място за използване на секс играчка е спалнята. Следват всекидневната, банята и кухнята.

Количеството време, през което хората употребяват секс играчки, също варира. За една трета то е 10 минути, за една четвърт - 15 минути, а за един на седем - половин час.

3. Употреба на презервативи

Проучването е установило, че близо половината от сексуално активните млади хора не използват предпазни средства, когато се отдават на интимност. Приблизително същият процент не са употребявали презерватив дори когато са правили секс с нов партньор за първи път.
Над една трета от анкетираните смятат, че ако носят презервативи, това може да бъде изтълкувано като признак за промискуитет.

Мидълзбро, Карлайл и Колчестър са градовете, където най-често се практикува необезопасен секс.

4. Самозадоволяване

Почти всички участвали в допитването мъже признават, че се самозадоволяват в сравнение с 88 процента от анкетираните жени.

Представителките на нежния пол предпочитат удобството на собственото си легло, за да мастурбират. Част от дамите се отдават на самозадоволяване под душа.

Около 32 процента от жените мастурбират всекидневно. Изненадващите 14 процента обаче признават, че никога не са изпробвали самозадоволяване.

5. Сексуални партньори

Според проучването повечето мъже смятат, че идеалната бройка на партньорите за жените е седем. Около една четвърт от анкетираните казват, че през живота си са правили секс с между двама и четирима партньори. Четиринадесет процента са били интимни само с един партньор. Под два процента признават, че са имали над 90 сексуални партньори през живота си. Малък процент от участниците в проучването не могат да посочат точната бройка на сексуалните си завоевания.

С най-много интимни партньори могат да се похвалят обитателите на Борнмът, следвани от жителите на Лондон и Хемъл Хемпстид.