Проучване на Lupa.bg: Рай в "Албена", комунизъм в Поморие

13 лева хапване "на корем" в северния ни курорт, 2 лева цацата на юг

Новини
13:25 - 02 Август 2020
7260
Проучване на Lupa.bg: Рай в "Албена", комунизъм в Поморие

На скандално ниски цени се радват посетителите на родното ни Черноморие, видя репортер на Lupa.bg. В един от най-популярните ни курорти - "Албена", станал любим на не едно и две поколения чужденци и българи през годините, цените на предлаганите услеги са наистина доста ниски от обичайното.

На Север спазват негласната уговорка и поддържат ниво, така да се каже.

Учудващо за мнозина, но фактите са такива - срещу 3 лева можете да ползвате два шезлонга и чадър! Колкото и да ни ви се вярва, това е.

По още един начин хотелите привличат и външни посетители, които не са част от пакета All Inclusive. Всеки, който не е клиент на даден хотел, може спокойно да влезе в него и да си поръча храна. Която е на корем, но се заплаща 13 лева за възрастен, а децата са безплатно. Като към това се дава и бонус - игра в детски кът.

В Слънчев бряг пък предлагат първо, второ, трето и напитка срещу 20 лева на плажа. Това включва супа или таратор, след това мусака, свинско с грах или огретен, накрая десерт, гарниран с някаква напитка по избор. И това всичко на плажната иница на Слънчака.

Не по-различно е и положението на юг, в Поморие. 27-хилядното градче е претъпкано от руснаци и чехи, а също така и българи, предпочели по-топлите температури и вариант за семейна почивка.

В капанчетата и ресторантчетата из града трудно може да се намери място, но и това си има своето обяснение. Сладоледчето за децата е левче, бирата варира от порядъка 2.50 - 2.90 за голяма наливна, а цацата е 2 лева!

Основни ястия трудно могат да бъдат намерени за повече от 5 лева, което привлича туристите.

А всичко това връща носталгично настроените към комунизма, когато всичко беше срещу смешни пари.