Проучване на The Telegraph: Камала Харис ще спечели президентските избори в САЩ

Тя ще спечели ключовите щати Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган

Актуални новини
21:22 - 03 Септември 2024
2258
Проучване на The Telegraph: Камала Харис ще спечели президентските избори в САЩ

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис ще спечели президентските избори през 2024 г., прогнозира британското издание The Telegraph в свое проучване, публикувано във вторник.

Според данните Харис ще има достатъчно гласове в отделните американски щати, за да спечели 270 делегати на избирателни колегии - минималният брой, който да я постави начело на Белия дом.

Проучване, проведено в седем от т.нар. "променящи се щата", за The Telegraph от агенцията Redfield & Wilton Strategies, установи, че се очаква г-жа Харис да спечели ключовите щати Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган, което ще помогне за събирането на 270 делегати в нейна подкрепа.

Съперникът на Харис, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, се очаква да получи 262 делегати, като анкетата прогнозира, че той ще спечели щатите Аризона, Джорджия и Северна Каролина.

Данните от проучването показват, че Камала Харис ще поеме по същия път към Белия дом като Джо Байдън през 2020 г., разчитайки на подкрепа от щатите от "Ръждивия" пояс в средния запад.

Предвижда се Тръмп да спечели променящите се щати Аризона, Джорджия и Северна Каролина в Слънчевия пояс, докато двамата има по 47% от гласовете в Невада.

Анализът на резултатите предполага, че останалите 43 щата гласуват по същия начин, както през 2020 г.