Провал на делото срещу касапина Георги заради адвокатите му

На 17 април подсъдимият и жертвата му Дебора пак ще застанат един срещу друг

Актуални новини
14:09 - 27 Март 2024
2544
Провал на делото срещу касапина Георги заради адвокатите му

Дебора Михайлова пристигна за поредното заседание в пловдивския съд. Дело обаче няма да има, тъй като адвокатите на подсъдимия Петко Кънев и Валентин Димитров не дойдоха.

Двамата защитници са депозирали молби за отлагане на заседанието с различни мотиви - единият бил служебно ангажиран, за което е известил магистратите още на 6 март, а другият внезапно се разболял.

Прокурорите и адвокатите на Дебора се съгласиха, че няма как да бъде даден ход на процеса. "Ще ви моля да назначите служебен адвокат от пловдивската колегия, за да не изпадаме следващия път в подобна ситуация", заяви Симеон Даскалов, един от защитниците на момичето.

Съдия Десислава Порязова обаче прие, че не става въпрос за шиканиране на процеса и прецени, че все още няма нужда да бъде търсен служебен адвокат. И отложи делото за 17 април.

Михайлова отказа какъвто и да е коментар, преди да влезе в съдебната зала. Георгиев също беше доведен, без да продума.

Случилото се с Дебора предизвика редица протести в подкрепа на жертвите на домашно насилие миналото лято, когато се разбра, че са ѝ правени 400 шева, защото е било рязано 18 пъти с макетен нож. Косата на момичето беше обръсната, а носът му - счупен. Стигна се и до промени в закона.