Провал на изслушването на Борисов в парламента

Политика
12:54 - 21 Април 2020
5032
Провал на изслушването на Борисов в парламента

ПГ на ГЕРБ няма да участва в извънредното заседание на парламента, обясни председателят на Бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова на кратък брифинг в зала "Запад" на Народното събрание . 

Това означава, че изслушването на премиера Бойко Борисов днес в парламента няма да се състои заради липсата на кворум поради отсъствието на депутатите от управляващата партия.

В пленарната зала се регистрираха 91 депутати, при нужните за кворума 121. 

"Правя това изявление пред вас, за да ви запозная вас и чрез вас българските граждани с решението на ПГ на ГЕРБ за това, че днес партията няма да участва в свикването на извънредно заседание от председателя на парламента", обяви преди това на брифинга Стоянова.

"Не искаме да ставаме съучастници в това лидерката на опозицията да използва парламента, за да си прави личен пиар", отсече шефката на Бюджетната комисия.

"Решението ни да не участваме в това е продиктувано от настоящата ситуация на пандемия. ни В парламента се събират народни представители от много общини, над 200 представители на различни партии, ние призоваваме да не се събират хора, а да даваме пример така", обясни Стоянова.
 
"Парламентът следва да се събира и работи когато има и при извънредно обсъждане на важни теми и мерки, а не считаме, че свикването на днешното заседание е причина да се събират вирусоносители без симптоми. Парламентът няма да се събере днес, но това не значи, че няма да работи. От началото на извънредното положение опозицията е задала над 100 въпроса, има ги на сайта на правителството. Не искаме да ставаме съучастници в това една политическа сила да използва парламента за личен пиар", допълни финансистката. 

Стоянова добави, че само преди половин час приключи пресконференция, на която премиерът Борисов говори подробно по всички най-актуални теми, включително и за мерките на държавата срещу коронавируса, което трябваше да е основната тема на изслушването на премиера в парламента.