Провал с кампанията „Да направим Коледа отново зелена“

Новини
18:07 - 28 Ноември 2021
4975
Провал с кампанията „Да направим Коледа отново зелена“

Кампанията на един от големите столични молове за по-зелена Коледа претърпя фиаско, видя репортер Lupa.bg. От 27 ноември до 12 декември всеки има възможност да получи живо коледно дръвче, като за целта трябва да занесе минимум 5 кг текстил във фоайето на VIP входа на търговския център. Желаещите да предадат дрехи и в замяна да получат дръвче бяха около 20 човека, показа проверка на сайта ни, въпреки това елхичките не стигнаха. 

От търговския център обещаваха дръвче за всеки, който реши да се лиши от 5 кг текстил, който да бъде рециклиран. 

"Скъпи приятели, поради огромния интерес към кампанията „Да направим Коледа отново зелена“, количеството елхички предвидени за днес е изчерпано. Очакваме ви отново утре, до изчерпване на количествата!" - това написаха на страницата на мола само 30-40 минути след старта на кампанията и ако първия ден можеше да бъдат оправдани, че не са очаквали толкова голям интерес, то ситуацията се повтори и в ден втори.

Недоволни майки и малки плачещи деца огласиха мола. Те разкритикуваха кампанията, която явно е само проформа и са осигурени по-малко от 100 дръвчета на ден, крайно недостатъчни за двумилионна София.

"Идваме за втори ден и ни казвате, че няма дръвчета, а не е минал и 1 час откакто ги раздавате за деня. Като има такъв интерес би трябвало да осигурите повече дръвчета, а не да свършат за 40 мин", коментира млада жена на страницата на мола, но мнението й бе изтрито след броени минути. 

"Моля да споделите по колко коледни дръвчета има на ден, че за час след обявеното начало вече са свършили" - пита друга желаеща да се включи в кампанията, която също не е успяла да вземе елха.