Провал за България на "Евровизия" 2022

Топ
12:29 - 11 Май 2022
4080
Провал за България на "Евровизия" 2022

България отпадна от Евровизия 2022, след  като нашите представители не успяха да се класират за големия финал. На първия полуфинал на конкурса Intelligent Music Project изпълниха песента Intention.

България се изяви под номер 7 на голямата сцена. Нашите момчета не се класираха на големия финал, но представиха страната ни достойно, а изпълнението им наелектризира залата.

Сред специалните визуални ефекти, които допринесоха за по-въздействащото изпълнение на песента, бе триметрово „звуково ядро“, разположено на сцената.

Общо 17 страни участваха в първия полуфинал тази вечер – Албания, Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения.

Класираха се 10 от тях:

Литва
Швейцария
Украйна
Нидерландия
Молдова
Португалия
Исландия
Гърция
Норвегия
Армения

Почитателите на Intelligent Music Project в България не успяха да гласуват за Рони Ромеро и компания, тъй като според правилата на „Евровизия“ аудиторията в съответната държава няма право да гласува за своя представител в конкурса, а може да подкрепи единствено фаворита си сред останалите участници.

Вторият полуфинал на „Евровизия“ е в четвъртък от 22.00 ч., а големият финал е в неделя, 15 май. БНТ ще излъчи на живо песенния конкурс.